6.7.2014

Kärpässienisynttärit

Pojallakin mittari vierähtää huomenna yhteentoista ja tänään juhlittiin. Halus teemaks kärpässienet…no, ei vaiskaan, ei taida olla erityisemmin enää teemojen perään ja kun kysyin että  miten ois kärpässienisynttärit, niin vastaus oli "ihan sama":D
Mulla vähän ontu suunnittelu ja vähän laittelukin mutta hyvin meni juhlat :)
Pätkismuffinsseja tuorejuustokuorrutuksella.

Kärpässienihyydykekakku. Päälimäinen mansikkakerros meni vähän ruman näköseks mutta makua ei ollu moittiminen. Yhdistelin paria reseptiä tohon. Täplät on sokerimassaa.

Koristeltuja sokeripaloja tottakai :D

Poika toivo kakkuun mansikan ja salmiakin makua. Välissä siis kerros tuoretta mansikkaa ja kermaa ja toisessa välissä banaania ja Sisu-kakun salmiakkitäyte. Sulatin kermaan turkinpippureita, en pehmeitä salmiakkeja.
Kakun maku sai paljon kehuja. Harmittavaa oli etten älynny tehä 11 kärpässientä päälle…en laskenu olleskaan niitä kun tein, en uhrannu ajatustakaan, että niitä ois pitäny olla joku tietty määrä. Pöydässähän lapset heti tarttu siihen että niitä oli vaan 10 :D

Suolasen pöydän muistin kuvata vasta kun osa oli jo syöty…
Tarjolla oli broileri- ja jauhelihapitsaa, ruisnappeja tonnikalatäytteellä, pekoni-sipulipiirakkaa (googlailin Haltiakummin postauksen innottamana),kinkkupiirakkaa + muutama gluteeniton versio.
Booli olikin tänä vuonna punasta ja erittäin hyvän makusta. Laitoin metsämansikkatiivistettä, vissyä ja sitruunalimpparia.
Raparperirahkapiirakkaa leipasin kanssa valmiilla pohjalla.
Nyt voi sit vähä huokasta :)





5 kommenttia:

  1. Nam, tässä tuli ihan vesi kielelle! Oot kyllä supertehokas, kun noin paljon kaikkea olet taikonut pöytään. Makeannäköinen tuo kermakakku kärpässienillä, tykkään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulle kyllä iski edellispäivänä paniikki että vähän on syötävää ja parit piirakat sitten lisää leivoin…ei ois tarttenu :)

      Poista
  2. Kiva juhlaidea nuo kärpässienet, taisi sankari kuitenkin tykätä vaikka olikin "ihan sama"?. Herrrrkullisen näköisiä leipomuksia, varsinkin tuota suolapalapöytää söin silmilläni. Mukavaa viikon jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu,, ei ainakan vastenmieliset ollu :D Kiitos samoin :)

      Poista