28.10.2010

3-kerrosvati ja "fidailua"

Liimailut jatkuu :) Löysin viimein Fidalta ruususen pullavadin, niin pääsin toteuttaan suunnitelmani (pssst...Emmi, täällä ois nyt ylimääräsenä 2-kerrosvati mitä näytin :) )
Halusin ton kupin tonne päälimmäiseks vaikka oli kiva pelkällä aluslautasellakin.
Kuppiin voi laittaa vaikka sokerin ja sokeripihdit saa kätevästi aluslautaselle.

Tai kuppiin voi laittaa nameja ja aluslautaselle mahtuu myös tarjolle jotain. Lusikan pistin vaan koristeeks.


Tässä vielä ilman tarjoomuksia.
Ylimmäinen kuppi tais lipsahtaa pikkusen vinoon. Tällä kertaa mallailin ihan kunnolla ja tein tussilla vähän merkintöjäkin. Aika hankalaa oli saada kaikki kohilleen. Vielä kun liimasin kaikki samantien. Eli jos jotain liikutti, toiset saatto liikkua samalla kanssa. Onneks toi vinksahdus ei iske silmään kun lautasilla on tavaraa.

Fidalta tosiaan löyty pullavati kolmella eurolla. Pullavateja oon kytistelly, mutta ei oo ollu ennen tätä. Ruusut ja kohokuvio on tosi nätti. Leivolautanen löyty samaa sarjaa 50 sentillä.

Ylimmäinen alulautanen löyty jokin aika sitten ja on vähän samantapanen. "Koukeroisuutta" löytyy kanssa vähän.

Kuppeja ei ollu samaa sarjaa, mutta olin aiemmin ostanu näitä jokuset, alulautasineen 40 snt. Korvan muoto sopii ainakin noihin lautasiin mun mielestä.

LISÄYS: Lisäämpä tähän linkin Liisan Ihmemaahan. Liisa teki elokuussa hyvin paljolti samantapasen vadin (muistelin, että oli pikkusempi) kun tää mun. Käykääpä ihastelemassa täällä . :)


Vielä meinaan valkosen tämmösen tehdä itelle, eiköhän sitten piisaa :) Nyt pitää siis kattella oikeenlaisia lautasia ja kuppeja, pari leivoslautasta jo löysinkin.

Kumma homma, että kun vie Fidalle kassillisen tavaraa, niin sieltä sitten tulee kassillisen kanssa poiskin...? :D
Lautasia tosiaan löyty jokusia. Myös tämmöset Joulupöytään päätyvät ruokalautaset, 60 snt/kpl.

Ja tää vauvan peite piti ostaa, vaikken tiedä mitä näin minillä vois tehdä. Tuli mieleen peite, joka mulla oli pienenä nukkeleikeissä. Se oli vaan tummemman keltanen ja valkosta oli kanssa. Muistaakseni jonkinlainen vuorikin oli...en oo ihan varma onko ko. peitto ollu mun päällä joskus, vai mistä se oli.















16 kommenttia:

  1. Loistoidea, tulipa siitä hieno :)

    VastaaPoista
  2. Tää on hieno! Kelpaa laittaa kahvipöytään :)
    Pitääpä tulla teille kahville ja hakemaan kerrosvati ;)

    VastaaPoista
  3. Upea tuli tuosta, aivan todella kiva idea ja vinkki, kiitos :D

    Tuohan on juhlapöydän kaunistus todellakin ♥

    Mitä liimaa käytät?
    Täytyypä Fidaan lähteä kierrokselle ja huomenna Lahteen, katsotaan sitten mitä minä sieltä löydän huomen illalla.

    VastaaPoista
  4. Tosi hieno kerrosvati! Ihania ruusuja, kelpais kyllä meillekin!

    VastaaPoista
  5. Merja: Kiitos :) Tykkään itte tosta tosi paljon, tuli hieno ja mieleinen.

    Emmi: Kiitos :) Nyt vaan tarttee sitten jotain juhlantynkää, mihin se sopii. Ehken muumimukien kanssa laita :D :D Eikun vatia hakemaan!

    Seijastiina: Kiitos! :) Liima on 2-komponenttiliimaa, jota myy ainakin rautakaupat ja sitten HongKong-tyyppiset sekatavaratalot. Merkkiä en tarkalleen osaa sanoo, koska olin paketin jurskauttanu auki silleen, että nimi osuus meni roskiin :P Paketin putkiloissa lukee super epoxy 1 (ja 2). Mutta onhan noita varmaan vaikka mitä merkkejä. Liima on myöskin transparent, niin ei kuivuessaan näy silmiin pistävästi, jos sattuu jostain vähä lurahtaan näkyville.
    Peukkua, että teet Fidasta hyviä löytöjä! :)

    Astalan emäntä: Kiitos! :)

    VastaaPoista
  6. Upea,minä haluun kanssa ! Täytyykin alkaa metsästää kuppeja ja lautasia. Noi on niin kauniit. Nyt oon vaan törmännyt kirppareilla kaikenmaailman rumiluksiin XD

    VastaaPoista
  7. Kiitos Sanna-Mari, ilmeisesti se on jotain kivenkin kestävää, tein kivilyhtyjä kerran pikku kivistä, liimasin niitä lyhdyiksi ja tiukassa on edelleenkin.

    Jeps, huomenna kiertelen kirppareita ja katsotaan sitten *saalista* :D

    Mukavaa ilta, ja ihania asioita taas touhuten ♥

    VastaaPoista
  8. On kyllä hauska! Taas yksi juttu tehtävien listalle... ounou ;)

    VastaaPoista
  9. Birdiebabe: Toivottavasti siellä on tommosia pullavateja enemmän tarjolla kun täällä, ei meinannu nimittäin millään osua silmään. No, sit kun osu, niin osu kyllä mahottoman ihana!

    Seijastiina: Juu, tolla pystyy liimaan vaikka mitä, ja on TOSIkestävää. Kestää tosiaan vettä kanssa, joka noihin astiahommiin on ihan hyvä piirre. Kiitos samoin! :)

    Possumamma: Kiitos ja kiva kun kävit :) Täsmälleen samaa mieltä :)

    Eve: Onneks se lista voi olla tommosissa jutuissa vaikka kuinka pitkä...ei mikään hengenhädän homma :D Ja oma aikansa varmaan menee sopivien osien löytämisessä.

    VastaaPoista
  10. Ihana, näyttää ihan samanlaisilta nuo kupit ja pullalautanen :) Kyllä on tosi kaunis ♥
    Sinun vauvapeittosi oli ruuduista virkattu, vihreää ja keltaista oli väreinä ainakin, Mummin tekemä. Missähän mahtaa olla kun varastoista ei vastaan tullut :)

    VastaaPoista
  11. Taas aivan ihana kerrosvati.Minäkin jo metallisia tarjottimia sovittelin kerrokseen,mutta tekeminen toppas kun ei ollut sitä liimaa.Nyt pitää laittaa listaan,meen huomenna kaupunkiin asti ostoksille.

    Saattais löytyä ruusuiseenkin tarvikeet.
    Ainoa ongema vaan on noiden säilytys,meillä on kaapit niin täynnä.En ole raaskinut entisiä astioita viedä kirpparille,vaikka uusia kannan koko ajan kirpparilta.Poika lähtee varmaan ensi syksynä opiskelemaan,työnnän sitten sille mukaan kaikki ylimääräiset astiat.

    Söpö peitto.
    Mukavaa viikonloppua.

    VastaaPoista
  12. Ihana kerrosvati!Niin kauniita lautasia ja kuppeja oot löytäny...
    Mullakin on nyt se ajan patinaa kirja, kirjastosta lainassa vain tosin....pitänee hankkia myös omaksi,niin huippu se on :)

    VastaaPoista
  13. Sie olet kyllä niin näppärä tekeen kaikenlaista, tämäkin on ihana, minähän tein kanssa tuon tapaisen joskus.

    Ihanaa viikonloppua sinulle, mitähän me viikonlopun jälkeen nähdään täällä:)

    VastaaPoista
  14. Äite:Kiitos :) Villi veikkaus, että on muutoissa heitetty meneen...:P

    JaanaElina: Kiitos, kiitos :) Muista nyt ostaa se liima kun kerran on sopivat osasetkin. Jänskää nähä millasen hienon läjäät!
    Mää nyt pistän meneen sitä mukaa vanhaa pois, kun uutta tulee. Ei oo kaikkeen sellasia "sidoksia" tai muistoja. Vitriinikaappiin ei tää ruusunen mahtunu, se vähän harmittaa. Piti laittaa päälle.
    Kiitos samoin! :)

    Marika: Kiitos :) Älä ny vielä ainakaan sitä kirjaa osta, meinaan ens kuussa laittaa yhden kappaleen arvontavoitoks :D

    Liisa:Kiitos taas :) Muistan sen sun tekemäs, se oli eka kerta kun näin tän tyyppisiä. Nyt en käyny kyllä vakoilemassa sitä enää, mutta muistelin, että oliks se pikkusempi, vai muistanko ihan väärin...pitääkin käydä vilkasemassa. Kiitos, samoin sulle! :)
    Viikonloppuna eli tänä iltana ainakin ohjelmassa yllätysyllätys saippuahommia :D

    VastaaPoista
  15. ^Katsastimpa uusiks sen sun tekemäs ja kylläpä se onkin tommonen iso kanssa, linkitän sen tähän omaani, nini saa muutkin käydä kattomassa :)

    VastaaPoista